Er zijn tal van van Angel Networks en Venture Capital fondsen te vinden, maar deze zijn lang niet allemaal even innovatief of onderscheidend in de markt. Als ondernemer is het echter interessant om kapitaal op te halen bij een fonds met een focus die gelijkaardig is als jouw bedrijf, een goede marktbenadering en sterke visie of strategie. Wij vroegen Bert Van Kerkhoven, Associate bij Seedrs voor de Nederlandstalige markt, om een overzicht te maken van de meest innovatieve (Pre-)Seed VCs, Angel Syndicates en Angel Networks in Nederland en België die investeren in startups.

Organisaties voor studenten of door studenten die investeren in startups

ASIF Ventures

Asif Ventures is een ondernemingsfonds dat is opgericht door studenten, voor studenten. De gemiddelde investering ligt tussen de €25-100K en gaat enkel naar startups die opgericht en geleid worden door studenten.

Graduate Entrepreneur

Graduate Entrepreneur werd opgericht door ex-studenten van de TU Delft, Erasmus MS en Erasmus Universiteit Rotterdam. Na hun studies braken deze studenten door als succesvolle ondernemers in Nederland en dit wijden ze deels aan hun opleiding aan deze universiteiten. Om terug te geven aan de gemeenschap richtte deze groep ondernemers een fonds op dat gemiddeld €75K investeert per bedrijf.

(Pre-)Seed VC

4Impact VC

Dit impact fonds uit Den Haag focust op environment & cleantech bedrijven of bedrijven met social impact. Dit fonds werd opgericht in 2020, onder de seed fund regeling van de overheid. Ze investeren gemiddeld kapitaal rondes vanaf €500k.

Slingshot Ventures

Slingshot Ventures, opgericht in 2014, is een venture capital firma gevestigd in Amsterdam, Nederland. Het fonds geeft de voorkeur aan investeringen in de seed, early & growth stages van gemiddeld €200K-1M, met een focus op consumer tech. De firma streeft ernaar om te investeren in de technologiebedrijven in heel West-Europa. Het is ook de nummer 1 consumenten VC die bekende namen zoals VanMoof & BoldKing ondersteunde bij het ophalen van kapitaal.

Dutch Founders Fund

Dit pre-seed fonds wordt geleid door Nederlandse serie-ondernemers met een focus op marktplaatsen, marktplaats enablers en digital platformen.

Shift Invest

Een early-stage impact investeringsbedrijf gevestigd in Amstelveen, Nederland. Het bedrijf streeft ernaar te investeren in startups in de landbouw en agricultuur, voeding en gezondheid, biogebaseerde technologieën en water en cleantech sectoren. De gemiddelde investering bedraagt zo’n €250K-5M.

Pitchdrive

Een VC gevestigd in Antwerpen, België, geleid door Belgische serie-ondernemers en met een sterke focus op meerwaarde na de investering. De onderneming investeert bij voorkeur in ondernemingen in de seed-, early- en later-stage bedrijven, met een gemiddelde investering van €200K.

Peak

Een fonds actief in Amsterdam, Londen en Stockholm met een sterke focus op SaaS, marktplaats en platform bedrijven in Europa. Gemiddeld €250K-4M investering.

Volta Ventures

Volta Ventures is een VC gevestigd in Gent, België. Dit fonds geeft de voorkeur om te investeren in startups actief in de software, internet, media, mobiel en e-commerce sectoren in de Benelux markt. Gemiddeld €300k-2M investering.

Capital T

Opgericht in 2020, investeert dit fonds voornamelijk in Edtech, climate tech, future of work en social tech. Hun doel is om 14 investeringen te doen met €10M, met gemiddelde investering rondes van €350k.

Healthy Capital

Zoals de naam het zegt, investeert dit VC fonds in digital health startups gevestigd in Nederland. Gaande van pre-seed to later stage investeringen.

Shamrock Ventures

Shamrock Ventures is een VC fonds dat de voorkeur geeft om te investeren in startups in de tech sector.

Panorama of Amsterdam. Famous canals und bridges at warm afternoon light. Netherlands.

Angel Investing Platform

Leapfunder

Een online investeringsplatform waar startups financiering kunnen ophalen door middel van introductie aan potentiële investeerders. Het platform stelt investeerders in staat om een bedrag van €1000 of meer te investeren in startups op het platform en biedt instrumenten aan om de relatie tussen beide partijen te bevorderen. Gemiddelde kapitaalrondes liggen tussen de €30k-800k.

Angel Syndicates

Operator Exchange

Operator Exchange is een netwerk van angel investors die zelf ondernemers en/of founders zijn van snelgroeiende startups. Ze investeren in startups en bedrijven in verschillende fases en uit verschillende sectoren. De gemiddelde investeringsronde bedraagt €50-500k.

De Investeerders Club

De InvesteerdersClub is het meest informele business angel netwerk van Nederland gericht op het krijgen van meer en betere deals door zich te richten op kennisuitwisseling, netwerk en ervaring tussen investeerders, ondernemers en onder gelijken. Ze investeren voornamelijk in pre-seed bedrijven en hebben reeds meer dan 40 investeringen gedaan over de voorbije 3 jaar (2019-2022).


Seedrs werkt nauw samen met tal van Angel investors, Angel Networks en VC fondsen in Europa en het Verenigd Koninkrijk om startups te financieren en te helpen groeien. Lees meer over onze Institutionele Investeerder Diensten of onze Private Deal Room hier. Je kan ook rechtstreek geld ophalen bij het grote publiek via een equity crowdfunding campagne, start vandaag en neem een kijkje op www.seedrs.com/raise.