Ondernemers vragen ons vaak hoe de tijdlijn van crowdfunding en het proces er exact uitziet en wanneer je moet beginnen met de planning ervan. Ons antwoord is altijd hetzelfde: begin zo snel mogelijk met plannen. Simpel gezegd, hoe beter je je voorbereidt, hoe succesvoller je ronde zal zijn. Om een beeld te schetsen van hoe een goede voorbereiding eruit ziet, vroegen we Campaigns Lead Scott Simpkin om ons uit te leggen welke stappen noodzakelijk voor om een succesvolle crowdfunding campagne voor te bereiden en uit te voeren.

Tijdlijn van crowdfunding: 6 maanden te gaan

 1. Bereken hoeveel geld je nodig hebt om het volgende niveau te bereiken. Het is goed om een minimum en maximum te hebben.
 2. Stel een pitch deck op of schrijf een investeringsmemorandum dat je verhaal uitlegt en hoe je de fondsen zal gebruiken om je bedrijf te doen groeien. Enkele nuttige bronnen:
 3. Maak afspraken met mensen met een sterke reputatie binnen je netwerk en vraag om feedback over je plan. Dit brengt ook met zich mee dat je mensen laat weten dat je kapitaal aan het ophalen bent, zonder rechtuit te hoeven vragen voor een investering.

Tijdlijn van crowdfunding: 5 maanden te gaan

 1. Start met het plannen van vergaderingen met contacten in je netwerk over je investeringsdoelstellingen.
 2. Probeer om een eerste investeerder vast te leggen; dit is initieel enkel verbaal nodig. Blijf doorgaan met het inboeken van vergaderingen.

Tijdlijn van crowdfunding: 4 maanden te gaan

START JE CROWDFUNDING TRAJECT (breid je netwerk uit)

 1. Appliceer om kapitaal op te halen op Seedrs en plan een gesprek in.
 2. Start met een plan op te maken hoe je je actieve volgers en netwerk zal inlichten over de informatie die je hebt gewonnen uit je eerste Seedrs gesprek.
 3. Plan een vergadering in met Seedrs om de strategie van je campagne te bespreken. Op het einde van deze vergadering zou je een plan moeten hebben om je crowdfunding campagne bekend te maken.

Tijdlijn van crowdfunding: 3 maanden te gaan

 1. Schrijf je campagne pitch, and dien je juridische en DD informatie in. Zorg ervoor dat je bepaalde verzoeken van ons juridisch team goed opvolgt zodat je campagne geen vertraging oploopt.
 2. Laat je netwerk weten dat je aan het crowdfunden bent, pols naar hun interesse (dit kan je doen door een pre-registratie pagina op te stellen).
 3. Creëer je campagne video.

Tijdlijn van crowdfunding: 2 maanden te gaan

 1. Ga privé live op het platform en geef jouw hele netwerk de mogelijkheid om te investeren tijdens deze “priority access” fase.
 2. Ga publiekelijk live. De investering is nu toegankelijk voor iedereen.
 3. Zorg ervoor dat IEDEREEN weet dat je een crowdfunding campagne voert. Klanten, vrienden, familie, kennissen, LinkedIn connecties, honden – iedereen! Als mensen niet weten van jouw campagne kunnen ze ook niet investeren.

De laatste 14 dagen gaan in

 1. Sluit je campagne. De documenten omtrent de investering wordt nu opgemaakt en getekend.
 2. Het geld komt op jouw bankrekening – JOB DONE!

Geschreven door Scott Simpkin, Campaigns Lead. Scott heeft reeds honderden bedrijven geholpen bij het voorbereiden van en live gaan met hun crowdfunding campagne.